Att göra en klasströja är både en rolig och kreativ process men samtidigt kan det vara svårt att komma på bra idéer som alla gillar. Man kan dela in sig i lag som får tävla i att göra den bästa modellen eller låta alla göra en design som klassen kan rösta om.

Det finns massor av olika sätt att gå tillväga på men för att få fram den perfekta klasströjan är det bra att söka inspiration på internet.

På nätet finns det ett stort antal sajter med bra designidéer och man kan börja med att helt enkla söka sajter som handlar om just bra, dåliga, roliga eller supersnygga tröjor.

Här kan man skratta åt kapitala misslyckanden eller pinsamma slogans som “Det föds en lärare varje dag – använd kondom” eller ” “Vi har haft SEX (terminer) tillsammans” eller komiska som “Tur att man gick i en klass med IDIOTER så att ingen kände sig utanför”.

Möjligheterna är oändliga, så att titta på olika gamla klasströjor kan både instruera och avråda och man kan dessutom se vilka färger som passar bäst.

Vill man ha en design i svartvitt eller tycker man rosa bokstäver på en grå bakgrund är snyggast? På internet finns det massor med foton och bra förslag och det underlättar alltid när man kan se förslag med sina egna ögon.

Varför inte låta sina klasskamrater föreslå olika sajter eller bilder de sett på nätet och sedan göra en klasspresentation där alla får rösta efteråt. Kanske man hittar bra idéer på utländska sidor som alla tycker passar.

Man kan antingen översätta dem till svenska eller låta dem stå på exempelvis engelska och skriva slogans som “It’s been fun but I’m glad it’s over” eller kanske “Step 1: Graduate, Step 2: Take over the world”.

Huvudsaken är att alla tycker att tröjan är lyckad; det är bara att gå in på nätet och låta bilderna och texterna inspirera!