Beroende på av vilken anledning man vill trycka klasströjor så kan man hitta på riktigt roliga och innovativa motiv där man både driver med sig själva och sina lärare. Skratt förlänger som bekant livet och har man ett skojigt motiv som alla är med på kan det bidra till både klassidentiteten och -sammanhållningen.

Vilka tillfällen för detta är bäst? Kanske en skolavslutning eller -resa, en fest eller ett sportevenemang?

Vill man gå ut och göra en insamling för ett välgörande ändamål eller vill man tävla mot andra skolklasser i någon idrott eller frågesport? Ska man vara med i TV eller planerar man att göra en video på YouTube?

Att alla i klassen har samma tema på sina tröjor är bra av många anledningar och gör man dem roliga är det ännu bättre.

Man kan till exempel ta porträtt på sig själva där man gör de absolut fulaste och värsta minerna man kan tänka sig, man kan alla vara utklädda till KISS eller Minions, eller varför inte ha hela klassen sminkad att se ut som sina lärare? Man kanske vill driva med sig själva och låta alla ha en utstyrsel som verkligen betonar vem de är eller, tvärtom, absolut inte är?

Roliga slogans kan också göra tröjorna riktigt roliga och man kan hitta på namn åt alla, skriva en slogan som driver med klassen, till exempel “Nästa generations regering” eller “Framtidens seriemördare” på framsidan och på baksidan ett foto där alla är utklädda till politiker eller i mug shotstil där alla ser ut som de just blivit arresterade.

Idag är det snabbt och lätt att trycka både ord och foton och med hjälp av olika program som Photoshop kan man också manipulera bilderna att bli extra roliga. Man kan göra så att hela klassen ser ut som ett gäng åttioåringar eller jättebebisar. Möjligheterna är oändliga!