När en skolklass skall ut och resa kan det vara en god idé att trycka upp tröjor åt alla som är likadana och beroende på vart man skall och vilken typ av klass det är frågan om kan man göra detta av olika anledningar och med olika motiv.

Säkerhet

Skall man på utflykt med yngre elever så är klasströjor ett riktigt bra sätt att hålla reda på alla.

Genom att alla har tröjor i samma färgkombination kan man på håll se var alla är och om man dessutom trycker upp namn och telefonnummer till läraren är det lätt att återbörda barn som kommit på villovägar.

Man kan också ge eleverna individuella nummer på sina tröjor så att de är lätta att identifiera om de ställer upp sig i ordning; på så sätt kan man ju direkt se vem som saknas.

Sammanhållning

När en klass är ute och reser, oavsett ålder, så är det viktigt all sammanhållningen står på topp. Meningen med resan är ju delvis att eleverna skall ha roligt ihop och genom att skapa en gruppkänsla med likadana tröjor hjälper man detta på traven.

Man kan ha roliga, snygga eller praktiska tröjor, hur de än ser ut så får de individerna att känna sig som en viktig del av gruppen.

Underhållning

En rolig klasströja gör hela upplevelsen att ha samma plagg så mycket mer underhållande och det finns massor av sätt att göra tröjorna kul.

Man kan ha foton av alla elever som barn eller ha riktigt hemska bilder på sina lärare; så länge det får alla att skratta åt motiven fyller tröjorna den viktiga funktionen att få alla glada under resan.

Ändamål

Kanske skall klassen göra en resa för att stödja en välgörenhet eller hjälpa till med något? Tröjorna kan vara informativa och berätta för omgivningen varför klassen är på plats. Till exempel kan man skriva “Vi är här för att stödja Moder Jord” så att alla känner hur viktig naturen är.