Skoltröjor är oerhört uppskattade av alla och kan bli underbara minnen för livet. Man har med en snygg eller komisk tröja uppnått ett antal saker: sammanhållning, stolthet, kreativitet, skratt och tävlingsanda.

Man kan använda tröjan i skolan eller utanför, och man kan ta massor av roliga foton på sin klass iförda skoltröjorna som man sedan har som minne för alltid.

Det finns inga regler för hur exakt en tröja skall se ut men bäst av allt är när klassen får vara involverad i den kreativa processen. Färgval är mycket viktigt men även här kan man leka med olika idéer och kombinationer.

Man kan till exempel låta hela klassen ha tröjor i olika gråskalor och skriva en slogan som anspelar på Fifty Shades of Grey eller varför inte ha alla regnbågens färger men med samma logo så att alla kan få bära sin favoritfärg utan att förstöra gemenskapen.

Om man vill så kan man göra unika namntryck för varje tröja, som fotbollsspelare, där elevens namn står skriven under eller ovanför huvudmotivet. Det går att trycka individuella signaturer eller använda färdiga tryckbokstäver och man kan placera dem i princip var som helst.

Genom att kombinera olika färger och diverse namntryck gör man tröjan unik av sitt slag och man kan ha den på sig som en rolig grej under ett event eller som en praktisk lösning under olika tävlingar eller idrottsevenemang.

På så sätt representerar tröjan inte bara skola och klassen utan dessutom varje individuell klasskamrat, och allt förenas under ett tak.

En bra sak att alltid inkludera på sina skoltröjor är skolans och klassens namn liksom årgång. Man kan skriva detta med mindre bokstäver i en cirkel eller fyrkant och sedan ha elevens signatur i mitten.

Eller så kan man skriva årgången med stora bokstäver på ryggen och låta den understrykas av elevens namn. Som sagt, möjligheterna är oändliga!